🕯️️ הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת אהוד יהודה בן ליאורה לוסי ז"ל 🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוסף בן פנינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ליאורה לוסי בת דיאמנטינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת אברהם בן פנינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת מזל בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רינה בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוכבד בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ברוך בן מסעודה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רבקה בת אסתר ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יחזקאל בן רחל ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ויקטוריה בת טופחה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יהודה בן מרים ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת פנינה בת אסתר ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ציון בן שרה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יעקב בן רוז ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת מזל בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רינה בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוכבד בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת שמעון בן מיסה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ויקי אביגיל בת חביבה אביבה ז"ל🕯️️
כיסופים

זה מעשה שלי וזה מעשה שלו

את העניין הזה אנחנו לומדים היטב בסיפור המעשה 'מחכם ותם' שבו רבינו מספר לנו על שני חברים, אחד חכם ואחד תם, בסיפור רבינו מתאר לנו את מהלך חייהם וההנהגות שלהם.

החכם הלך וטייל בעולם והשתלם בכל מיני חכמות ואף הצליח במעשיו כביכול, אבל הוא היה תמיד מלא בכעס ותהיות על מצבו ואף פעם לא היה שמח בחלקו, תמיד היה חשוב לו מה יגידו עליו ואיך יסתכלו עליו וגם כאשר הוא היה עושה איזו מלאכה והיה בה איזה פגם או חיסרון שאף אדם לא היה יודע עליו, זה היה מפריע לו ומעכיר את מצב רוחו.

לעומתו התם היה מלא בשמחה תמיד, ואף על פי שהיה חי בעניות ועובד קשה הוא היה שמח והיה טועם בלחם ובמים כל מעדני עולם והיה שמח במעיל המרופט שלו, וכאשר היה עושה את מלאכתו בתפירת מנעלים והיתה יוצאת לו נעל משולשת, הוא היה שמח בה ורואה בה את שיא השלמות. וכאשר אשתו היתה שואלת אותו על כך מדוע הוא שמח, כי שאר הרצענים לוקחים כפול ממנו ויוצא להם נעל יותר טובה, הוא היה עונה לה את המשפט המנצח "מה לי בזה, זה מעשה שלו וזה מעשה שלי, ועוד למה לנו לדבר מאחרים", כלומר לא היה אכפת לו כלל מה אחרים עושים ולמה הם זוכים הוא היה שמח בחלקו ומתרכז בעבודתו וזה היה הכי טוב בשבילו.

אם כן, יכול לבוא השואל ולהקשו"ת אולי בגלל שהתם לא היה לו שכל כל כך, אז הוא התנהג בצורה כזאת והיה מנותק מהמציאות האמתית. אז ראשית יש להסביר שתמימות זה לא טיפשו"ת או חוסר דעת, תמימות זה שלמות ודעת אמתית, כמו שנאמר על יעקב שהיה איש תם יושב אהלים, יעקב זכה לשלמות האמתית.

כי זה עיקר השלמות והדעת האמתית, לדעת שהשם יתברך מנהל את העולם והוא עושה הכל לטובה ועלינו מוטל לעבוד אותו ולקיים את מצוותיו בפשיטות ובתמימות ולשמוח בכל הטוב שהשם יתברך משפיע עלינו ובכל מה שאנו זוכים. נכון שיש גם עניין גדול לצבור חכמה אמתית ולדעת אותו יתברך וללמוד את התורה הקדושה שזה כל תכלית העולם כי השם יתברך ברא את העולם כדי שיכירו אותו יתברך וישיגו בגדולתו ועיקר בניין העולם זה לימוד התורה, ועוד רבינו הקדוש אמר בפירוש שמצווה גדולה לחדד את השכל וללמוד עד היכן שיד שכלו מגעת, אבל צריך תמיד לזכור שלא המדרש העיקר אלא המעשה וכל תכלית הלימוד וההשגות שיש לנו הוא להביא אותנו למידות טובות, למעשים טובים וליראת שמים אמתית.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

מאמרים נוספים

כיסופים
עזות וענווה

סימני ביצים

את העניין הזה מבאר רבי נתן היטב בליקוטי הלכות, הלכות ביצים ד' וזה לשונו: "וזה בחינת סימני ביצים, שנתנו חז"ל

קרא עוד »
כיסופים
הידיעה והבחירה

שכל מקיף

  על זה כותב רבי נתן בפירוש בליקוטי הלכות, הלכות דברים היומה"ח צ' וזה לשונו: "כל העולם לא נברא כי

קרא עוד »
כיסופים
התחדשות

יש לי רק את היום

רבי נתן מדגיש את העובדה שעיקר ההתחדשו"ת היא בדעת, כי עיקר מה שבני האדם מזדקנים במעשיהם הוא מחמת שהם נושאים

קרא עוד »
כיסופים
סמכו על כוחי הגדול

הבעטליר הכבד פה

ביום השלישי הגיע ה'בעטליר' השלישי, שהוא הקבצן הכבד פה, שאמר על עצמו: "ואתם סבורים שאני כבד פה, אין אני כבד

קרא עוד »
כיסופים
החילוף

השכל שבכל דבר

בסיפור המעשה של בן מלך ובן שפחה שנתחלפו, אנחנו יכולים להבין את העניין הזה יותר בבירור, כאשר הבן מלך האמת

קרא עוד »
אורח חיים ג

אמונת חכמים

אורח חיים ג – הלכות שבת ו – סעיף ג כי העיקר הוא אמונת חכמים וצריך כל אדם לחוס על

קרא עוד »

מפיצי האור של רבי נחמן מברסלב

קבלו פעם בחודש חבילת עלונים להפצה בהשתתפות בתרומה צנועה.