«
עמוד קודם
1
/
2
עמוד הבא
»
לצורך מי מותר ללוש מצות במי פירות ?- שיעור 1287
מה קורה לבצק העשוי ממים וקמח שהתערב בו מיץ תפוחים?- שיעור 1285
מדוע עיסה שנילושה ביין עם מים אינה מחמיצה ?- שיעור 1286
מדוע יין שנמצאה בו חיטה מותר לשתותו בפסח ?- שיעור 1288
מדוע צריך לברור את החיטים מתוך המלח ?- שיעור 1289
כוחו המיוחד של החרדל בעיכוב תהליך החימוץ- שיעור 1290
האם מותר לשרות מורסן וסובין במים בפסח?- שיעור 1291
מה דינו של בשר אווז ששפשפוהו במורסן לפני הפסח?- שיעור 1292
לחוּת היוצאת מקיר אבן – האם נחשבת כמים לענין חמץ?- שיעור 1293
האם מותר להשתמש בפסח בקמח שאכלו ממנו עכברים?- שיעור 1294
איזה מנהג נהגו 'נשים חשובות' בשעת ניפוי הקמח למצות?- שיעור 1295
האם מותר למכור דגן שנרטב במים והדבר אינו ניכר עליו?- שיעור 1296
דגן שנרטב במים – האם מותר למוכרו לגוי?- שיעור 1297
האם ניתן לאכול בפסח מערימות הדגן שהיו בשדות בתקופת הגשמים?- שיעור 1298
האם מותר לאכול בשר ודגים או פיצוחים ללא 'הכשר' מיוחד לפסח?- שיעור 1299
מה דינו של תבשיל שנמצא בו גרגיר דגן בפסח?- שיעור 1300
מהו הכלל 'אין מחזיקים איסור ממקום למקום'?- שיעור 1302
מה דינו של מאכל שנאסר מחמת תערובת של 'משהו' חמץ?- שיעור 1301
תבשיל שהתבשל במים קרים שנמצא בתוכן חמץ – האם מותר לאוכלו בפסח?- שיעור 1303
האם מותר לאכול בפסח מאכל שהושרה במים קרים שנמצא בהם חמץ?- שיעור 1304
האם מותר לשתות בפסח את מי ההגעלה של כלי חמץ שאינו 'בן יומו'?- שיעור 1305
מה דינו של עוף שנמצא בתוכו חמץ לאחר מליחתו?- שיעור 1306
באיזה מקרה מאכלים הנמלחים יחד 'בולעים' זה מזה?- שיעור 1307
'כבוש כמבושל' - האם תמיד נדרשות עשרים וארבע שעות לשם כך?- שיעור 1308
עופות שניצלו על גבי שפוד יחד עם עוף שנמצא בתוכו חמץ – האם מותר לאוכלם בפסח?- שיעור 1309
האם מותר להפעיל מכונת כביסה בערב פסח לפני חצות כאשר תסיים את פעולתה לאחר חצות?- שיעור 1310
לאיזו קבוצה של אנשים ניתן התואר 'קהילה'?- שיעור 1311
איזה שֵׁד יצא לעולם ביום שלפני מתן תורה?- שיעור 1312
מי שהביא הביתה בשר לצורך חג הפסח והודיע: "זה לפסח" – האם הבשר מותר באכילה?- שיעור 1313
האם בכורה מחויבת ב'תענית בכורות'? - שיעור 1314
האם מותר לבני ספרד לאכול תבשיל קטניות משביע בערב פסח?- שיעור 1315
האם מותר לאכול בערב פסח עוגה העשויה מקמח מצה?- שיעור 1316
מי שה'הסבה' גורמת לו צער – האם יכול לאכול ולשתות ללא הסבה?- שיעור 1317
תלמיד האוכל אצל רבו בליל הסדר – האם רשאי להסב?- שיעור 1318
מהי הכמות הנדרשת לשתיית 'ארבע כוסות'?- שיעור 1319
מדוע יש להעדיף יין אדום ל'ארבע כוסות'?- שיעור 1320
מה דינו של מי ששכח לברך 'שהחיינו' בקידוש של ליל יום טוב?- שיעור 1321
מדוע אין מברכים 'על הגפן' לאחר הכוס הראשונה בליל הסדר?- שיעור 1322
מדוע מניחים בשר וביצה בקערת ליל הסדר?- שיעור 1323
האם ניתן לקיים את מצוַת אכילת מרור בעלי חסה מתוקים?- שיעור 1324
מהו המרקם הראוי לחרוסת?- שיעור 1325
מדוע יש לחלק את המצה האמצעית ביד ולא בעזרת סכין?- שיעור 1326
באיזו אצבע יש להטיף את היין מהכוס באמירת עשר המכות?- שיער 1327
באיזו צורה יש לאכול את ה'כזית' מצה בליל הסדר?- שיעור 1328
האם צריך לטבול את ה'כורך' בחרוסת?- שיעור 1329
הבולע מצה או מרור – האם קיים בכך את מצוַת אכילתם?- שיעור 1330
מהו משך זמן 'כדי אכילת פרס' לאכילת 'כזית' מצה בליל הסדר?- שיעור 1331
מדוע אוכלים את האפיקומן בסוף הסעודה של ליל הסדר?- שיעור 1332
מי שלא אכל מצה בליל הסדר עד לאחר חצות הלילה – איזו ברכה מברך עליה?- שיעור 1333
מי שנרדם באמצע אכילת ה'אפיקומן' – האם רשאי להמשיך באכילתו לאחר שהתעורר?- שיעור 1334
«
עמוד קודם
1
/
2
עמוד הבא
»