
«
עמוד קודם
1
/
2
עמוד הבא
»


לצורך מי מותר ללוש מצות במי פירות ?- שיעור 1287

מה קורה לבצק העשוי ממים וקמח שהתערב בו מיץ תפוחים?- שיעור 1285

מדוע עיסה שנילושה ביין עם מים אינה מחמיצה ?- שיעור 1286

מדוע יין שנמצאה בו חיטה מותר לשתותו בפסח ?- שיעור 1288

מדוע צריך לברור את החיטים מתוך המלח ?- שיעור 1289

כוחו המיוחד של החרדל בעיכוב תהליך החימוץ- שיעור 1290

האם מותר לשרות מורסן וסובין במים בפסח?- שיעור 1291

מה דינו של בשר אווז ששפשפוהו במורסן לפני הפסח?- שיעור 1292

לחוּת היוצאת מקיר אבן – האם נחשבת כמים לענין חמץ?- שיעור 1293

האם מותר להשתמש בפסח בקמח שאכלו ממנו עכברים?- שיעור 1294

איזה מנהג נהגו 'נשים חשובות' בשעת ניפוי הקמח למצות?- שיעור 1295

האם מותר למכור דגן שנרטב במים והדבר אינו ניכר עליו?- שיעור 1296

דגן שנרטב במים – האם מותר למוכרו לגוי?- שיעור 1297

האם ניתן לאכול בפסח מערימות הדגן שהיו בשדות בתקופת הגשמים?- שיעור 1298

האם מותר לאכול בשר ודגים או פיצוחים ללא 'הכשר' מיוחד לפסח?- שיעור 1299

מה דינו של תבשיל שנמצא בו גרגיר דגן בפסח?- שיעור 1300

מהו הכלל 'אין מחזיקים איסור ממקום למקום'?- שיעור 1302

מה דינו של מאכל שנאסר מחמת תערובת של 'משהו' חמץ?- שיעור 1301

תבשיל שהתבשל במים קרים שנמצא בתוכן חמץ – האם מותר לאוכלו בפסח?- שיעור 1303

האם מותר לאכול בפסח מאכל שהושרה במים קרים שנמצא בהם חמץ?- שיעור 1304

האם מותר לשתות בפסח את מי ההגעלה של כלי חמץ שאינו 'בן יומו'?- שיעור 1305

מה דינו של עוף שנמצא בתוכו חמץ לאחר מליחתו?- שיעור 1306

באיזה מקרה מאכלים הנמלחים יחד 'בולעים' זה מזה?- שיעור 1307

'כבוש כמבושל' - האם תמיד נדרשות עשרים וארבע שעות לשם כך?- שיעור 1308

עופות שניצלו על גבי שפוד יחד עם עוף שנמצא בתוכו חמץ – האם מותר לאוכלם בפסח?- שיעור 1309

האם מותר להפעיל מכונת כביסה בערב פסח לפני חצות כאשר תסיים את פעולתה לאחר חצות?- שיעור 1310

לאיזו קבוצה של אנשים ניתן התואר 'קהילה'?- שיעור 1311

איזה שֵׁד יצא לעולם ביום שלפני מתן תורה?- שיעור 1312

מי שהביא הביתה בשר לצורך חג הפסח והודיע: "זה לפסח" – האם הבשר מותר באכילה?- שיעור 1313

האם בכורה מחויבת ב'תענית בכורות'? - שיעור 1314

האם מותר לבני ספרד לאכול תבשיל קטניות משביע בערב פסח?- שיעור 1315

האם מותר לאכול בערב פסח עוגה העשויה מקמח מצה?- שיעור 1316

מי שה'הסבה' גורמת לו צער – האם יכול לאכול ולשתות ללא הסבה?- שיעור 1317

תלמיד האוכל אצל רבו בליל הסדר – האם רשאי להסב?- שיעור 1318

מהי הכמות הנדרשת לשתיית 'ארבע כוסות'?- שיעור 1319

מדוע יש להעדיף יין אדום ל'ארבע כוסות'?- שיעור 1320

מה דינו של מי ששכח לברך 'שהחיינו' בקידוש של ליל יום טוב?- שיעור 1321

מדוע אין מברכים 'על הגפן' לאחר הכוס הראשונה בליל הסדר?- שיעור 1322

מדוע מניחים בשר וביצה בקערת ליל הסדר?- שיעור 1323

האם ניתן לקיים את מצוַת אכילת מרור בעלי חסה מתוקים?- שיעור 1324

מהו המרקם הראוי לחרוסת?- שיעור 1325

מדוע יש לחלק את המצה האמצעית ביד ולא בעזרת סכין?- שיעור 1326

באיזו אצבע יש להטיף את היין מהכוס באמירת עשר המכות?- שיער 1327

באיזו צורה יש לאכול את ה'כזית' מצה בליל הסדר?- שיעור 1328

האם צריך לטבול את ה'כורך' בחרוסת?- שיעור 1329

הבולע מצה או מרור – האם קיים בכך את מצוַת אכילתם?- שיעור 1330

מהו משך זמן 'כדי אכילת פרס' לאכילת 'כזית' מצה בליל הסדר?- שיעור 1331

מדוע אוכלים את האפיקומן בסוף הסעודה של ליל הסדר?- שיעור 1332

מי שלא אכל מצה בליל הסדר עד לאחר חצות הלילה – איזו ברכה מברך עליה?- שיעור 1333

מי שנרדם באמצע אכילת ה'אפיקומן' – האם רשאי להמשיך באכילתו לאחר שהתעורר?- שיעור 1334
«
עמוד קודם
1
/
2
עמוד הבא
»
