🕯️️ הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת אהוד יהודה בן ליאורה לוסי ז"ל 🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוסף בן פנינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ליאורה לוסי בת דיאמנטינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת אברהם בן פנינה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת מזל בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רינה בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוכבד בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ברוך בן מסעודה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רבקה בת אסתר ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יחזקאל בן רחל ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ויקטוריה בת טופחה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יהודה בן מרים ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת פנינה בת אסתר ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת ציון בן שרה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יעקב בן רוז ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת מזל בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת רינה בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת יוכבד בת ויקטוריה ז"ל🕯️️
🕯️️הלימוד באתר מוקדש לעילוי נשמת שמעון בן מיסה ז"ל🕯️️

הרב אליהו חיים פנחסי | הכשרות למעשה

לרכשית ספרים – 052-6329144

הכשרות למעשה הוא ספר סובב ומקיף בענייני הכשרות לבית היהודי ולמשגיחי
כשרות.
הספר עוסק בנושאים אלו ואחרים הקשורים להלכות כשרות בבית היהודי ומחוצה לו, בין בארץ ישראל ובין בחוץ לארץ.
הספר מכיל מקורות וציונים בהם דנו השולחן ערוך ומפרשיו עד לפסיקת אחרוני זמנינו – רבותינו הספרדים ובני אשכנז גם יחד.
הספר מתאים לכל מי שחפץ לדעת הלכות כשרות בביתו ולהבין את מקורות הדינים.
כמו כן הספר יסייע לאותם המעוניינים להיבחן ולקבל תעודת הסמכה “משגיח כשרות” וזאת לפי חומר הבחינות שעל ידי הרבנות הראשית לישראל.
מתוך הנושאים בספר: בישולי גויים, בשר וחלב, הכשרה וצליית בשר, הכשרת וטבילת כלים, שבת ויום טוב, תולעים, תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, פסח, דיני חולה, אולמות ומסעדות, חוץ לארץ, ועוד נושאים רבים.

הרב אליהו חיים פנחסי הוציא לאור את הספר “הכשרות למעשה”, ובו פירוט ההלכות של כשרות המזון והמטבח לבית היהודי, עם מקורות ועיונים. הספר הנוכחי, “המטבח שלך כהלכה”, הוא ספר מקוצר, המלווה בתמונות הממחישות את התכנים באופן שיקל על הקראים להבין את דברי המחבר. 
הספר נפתח בפירוט מושגי כשרות המסודרים על פי סדר האלף בית, וביניהם: ביטול איסור לכתחילה, ביטול בשישים, בריה, ביצים מופרות, בישולי גויים, בשר חלק, טבילת כלים, יין נסך, כבולעו כן פולטו, ליבון, מעשר ראשון, מעשר שני, מעשר עני, ערלה ועוד. הספר ממשיך ומסכם שאלות מצויות, כגון: אפיית חלה יחד עם בשר/חלב, חימום במיקרוגל, סירים ומחבתות שהתחלפו, איסור שנתערב בהיתר ועוד. המחברים מפרטים בקצרה כל מושג ומושג, ומצרפים תמונות הממחישות את כוונתם.

מי שזהו להם אחד המפגשים הראשוניים עם המטבח היהודי הכשר, יימצאו את שיטת העבודה של המחברים נוחה לעיון ולהפנמה, אך תועלת מרובה טמונה בספר גם לקהל שומרי תורה ומצוות מבית, אשר נוהגים כדרך הוריהם. המטבח שלנו כיום שונה מזה עליו גדלנו בילדותינו, מחברי הספר מקפידים לכוון את קוראיו על פי המקובל בישראל (ובעולם) בימינו אנו, בעידן בו חלים שינויים רבים באופן הייצור, הגידול והאחסנה של המזונות השונים. חשוב לדעת את חידושי ההלכה בכל תחום ותחום:
* סוגי הכלים והאביזרים השונים הקיימים במטבח: כיור אחד או שניים, השימוש במיקרוגל, חימום מזון על גבי מיחם, תנור חד ודו תאי, מדיח הכלים, גופי חימום לצליית בשר ועוד.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

השאירו תגובה

מפיצי האור של רבי נחמן מברסלב

קבלו פעם בחודש חבילת עלונים להפצה בהשתתפות בתרומה כנדבת ליבכם - אשרינו!