יום שלישי י”ד טבת תשפ”ד
שיעור בהלכות שבת סימן רנג סעיף ב’ והלאה – חלק שני
מפי ראש בית המדרש הרב שמעון ללוש שליט”א
בדין חימום תבשיל שרובו יבש ומיעוטו רוטב בשבת,
שיעור חלק שני (כפועל יוצא אחר השיעור הראשון):
-איזה מארבעת הטעמים המבוארים ביביע אומר הוא עיקרי יותר להתיר
-האם כשאין את כל הטעמים בהיתר רובו יבש עדין יש להתיר
-קושיא מהמציאות שברוב המקרים גם רובו יבש כדגים וחמין הוא בגדר מצטמק ויפה לו, והסבר וחידוד להבנת דברי הפוסקים בזה שמדברים בדין חזרה שהוא שלב מסויים והוא כבר מצטמק ורע לו
-עוד כמה מקרים שיש בהם חלק מהטעמים ולא הכל, ודיון בהם אם אפשר להתיר לפי עיקר הדין (להלכה ולא למעשה), כגון סופגניה עם מים בריבה, מרק ירקות שהמרק מיעוט אבל בכמות חשובה, כשהמרק בשיעור הניכר לעין אבל אינו בכמות חשובה, כשהרוטב בדגים הוא רוב אבל טפל, קפה עם הל, ועוד
© כל הזכויות שמורות לאור הגנוז ברסלב - נבנה על ידי אמויה סטודיו בניית וקידום אתרים | אחסון אתרים