השיעור עוסק ביסודות ההלכתיים להלכות בשר בחלב:
– בביאור דברי מרן הבית יוסף שקיבה שנמלחה בחלבה והעמידו בחלבה גבינות נחשב גרוע מנ”ט בר נ”ט
– ההבדל בין ביטול איסור (שאסור) לבין כילוי איסור (שמותר)
– בישול אחר בישול בבשר בחלב בדבר יבש ובדבר לח, האם דומה להלכות שבת ומדוע
– טעם בשר או חלב הבלוע בכלים האם אוסר את הבשר או החלב המתבשלים גם בהנאה ומדוע
– בשר שנכבש או ספק נכבש בחלב האם מותר לשטוף ולאכול או לבשל אותו
– האם מצרפים לספק ספיקא את מי שסובר טעם כעיקר דרבנן
– האם בישול בשר בחלב במקרוגל הוא איסור מהתורה או מדרבנן והנפקא מינה בזה
– כיצד ניתן להשתמש במקרוגל לכתחילה גם לחלב וגם לבשר בלי להכשיר ביניהם
– מקרוגל או תנור חלבי איך מכשירים אותו שיהיה אפשר להשתמש בשרי או להיפך מבשרי לחלבי
– האם אפשר להכשיר מקרוגל או תנור שבלעו בשר בחלב בתוך 24 שעות
– האם חלב של זמנינו נחשב חלב גמור וצריך שישים כנגדו או שאינו חלב גמור ומספיק פחות מששים
— מאת ראש הכולל הרב שמעון ללוש שליט”א
© כל הזכויות שמורות לאור הגנוז ברסלב - נבנה על ידי אמויה סטודיו בניית וקידום אתרים | אחסון אתרים